Aktiviteetit Palvelut Kokouspalvelut Catering Yhteystiedot EN FI

Kesäaktiviteetit

Lohonjärvellä voi uida, kalastaa, veneillä sekä SUP-lautailla. Vuokraamme SUP-lautoja edullisesti. Myös akkuperämoottoreita ja polkupyöriä on vuokrattavissa. Frisbee-golfia on mahdollista pelailla lähimetsässä. Kysy kiekkoja omistajalta.

Lähimetsät tarjoavat oivan mahdollisuuden marjastamiseen ja sienestämiseen. Läheinen luontopolku antaa mahdollisuuden jylhästä luonnosta ja kauniista maisemista nauttimiseen. Eri pituisia reittejä on tarjolla, myös valaistu pururata on lähialueella.

Kuva tähän

Luontopolku

Huviloilta pääsee helposti Ylämaan kivi- ja luontoreitille. Reitin lähtöpaikka on pururadan lähtöpaikalla Ylämaan taajaman läheisyydessä vain muutaman sadan metrin päässä huviloilta. Pituutta reitillä on 9 km, oikaisten 5 km monipuolisessa luonnonympäristössä mutkitellen. Se kiertelee metsässä polunpohjilla ja metsäautoteillä, osin myös pururadalla sekä käynti pitkospuita pitkin Suursuolla. Nähtävyyksiä ja kohteita reitillä: pitkospuut Suursuolla, Vilajoen Saareskoski (ylitys siltaa myöten), sodanajan tykkejä koulukeskuksen lähellä, Multamäen laavu ja Jalokivikylä.

Huviloiden välittömässä läheisyydessä on myös Katin luontopolku pituudeltaan 1-2 km kierrellen jylhissä ja kauniissa järvimaisemissa Lohonjärven rannoilla.

Kuva tähän

Talviaktiviteetit

Huviloilta vain muutaman sadan metrin päässä on valaistu latu niin luistelutyylin kuin perinteisen taitajille.

Tutustu hiihtoon ja latukarttoihin tarkemmin tästä.

Pilkkiminen on ollut suosittua Lohonjärvellä. Monet vakioasiakkaamme jo tietävät ne parhaat kalapaikat. Luistelua voi harrastaa sään salliessa järven jäällä tai parin kilometrin päässä kiekkokaukalossa. Koiravaljakkoajeluihin on mahdollisuus tilauksesta etukäteen. Jos haluat kokeilla lumikenkäkävelyä, on se oiva tapa kuntoilla ja tutustua talviseen metsään. Lumikenkiä voit vuokrata omistajalta. Huviloilta löytyy liukureita ja pulkkia lapsille. Lähin laskettelurinne Joutsenon Myllymäki sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä huviloilta.

Kuva tähän
Kuva tähän

Nähtävää ja koettavaa

Ylämaalla käydessäsi on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua harvinaiseen jalokiveen, Ylämaan spektroliittiin. Vuosittain jalokivikylässä järjestetään kansainväliset jalokivimessut, joiden aikana näytteilleasettajat ympäri maailman esittelevät ja myyvät upeita tuotteitaan.

Kauttamme on mahdollisuus huvilamajoituksen yhteydessä tutustua Ylämaa Mystiquen retkiin tai korukiven hiontaan spektroliitista. Voit hioa oman spektroliittikorusi ammattitaitoisen ohjaajan avustuksella. Kysy eri vaihtoehdoista, tilaus etukäteen. Lisätietoja Ylämaa Mystiquen kotisivuilta. Ylämaalla voi tutustua toisen maailmansodan aikaiseen Salpalinjaan Ihakselassa. Vaalimaantien varrella (Ylämaalta Vaalimaan suuntaan) sijaitsee Joutsenkosken vanha mylly ja voimalaitos.

Kuva tähän

logo

Ylämaa, Lappeenranta

ossi.tapio@tapionhuvilat.net

+358 40 518 1115